Sov i båten

Ja idag har jag varit nere på bryggan och sovit/solat, dagens i-landsproblem är dock att det inte är skönt att ligga på rygg och sola plus att man inte får jämn bränna då, smart som jag är hoppade jag över till båten och la mig där ska väl passa på att meddela att jag somnade på några sekunder efter att jag örjade känna av vågorna. Var väl allt jag har gjort idag, jag sover/solar och äter leker väl lite med Oliver och messar med R.

Angående idioten Fredik så vet jag att allt var ett stort skämt från hans sida men jag tycker fan inte man skämtar om sådant, utskällning av både mig och våran gemensamma kompis, jävla svin säger jag bara. Mitt humör är inte att leka med.

Som ni kanske märker har jag svinigt dålig uppdatering förtillfället men allt är beroende på mitt mobilabredband som är förjävligt här ute. Är dock dags för sängen ch ännu mer sömn för min del så jag orkar upp till bryggan/båten imorgon:) Ska även passa på att säga att vi har 19grader i vattnet

Simma lugnt<3

Lämna mig ifred

Jag åkte ut till landet för att komma bort från skiten hemma men den följer efter, egentligen är det väl mer mitt förfkuttna som springer ikapp mig. Att försöka stänga allt ute är svårt och även fast jag har varit stark förr så tycker jag endel människor faktiskt kan frsvinna från denna jord....

Fredrik i Nybro?

Igår kbäll fick jag sms av en kille som heter Fredik och bor i Nybro. Han påstår sig varit på fest med mig i höstas någonstans mellan tiblle station och Täby centrum. Jag känner varken igen honom eller festen. Jag har aldrig glömt en kille eller en fest så något är väldigt fel.

Med tanke på att jag aldrig ens varit på fest i det områet han pratade om gör mig lite mer förvirrad, han vet saker om mig som man bara vet om man träffat mig. Min fråga till migsjälv och andra vem fan ger ut mitt numer, jag är 100% säker på att jag aldrig träffat honom, jag skulle minnas hans tatuering eller iaf festen men jag har absolut inga minnen och då betyder det att något är fel väldigt fel...

Kollade även upp numret och uppgifterna han gav mig stämmer han heter Fredrik och bor i Nybro men vem fan har gett honom mitt numer, jag vet att det är någon jag känner och om personen ifråga läser det här så ber jag dig dra åt helvete och ge fan i mig och mitt liv!

Landet

Nu drar jag ut till landet, kommer bli dålig uppdatering men ni når mig troligen på mobilen ska bara passa på att säga att jag inte alltid har mottagning där.

Ha det bäst och simma lugnt<3

Michael Jackson

Lite efter att skriva om hans död nu med tanke på att nyheten släptess inatt, orkade doc inte skriva något om de när jag läste de.

Michael Jackson var en person som många inte riktigt visste vad man skulle tro om, var han verklien pedofil eller var de bara ute efter pengar... Privat snurrar allt i cirklar men varför minnas de dåliga sakerna när han gjort väldigt mycket bra musik. Han får en att tänka på att man har inte förevigt och man vet inte riktigt när det tar slut. Ryktena säger att han var sjuk men vad vet vad som händer i framtiden vet man inte, ta vara på tiden.

Michael Jackson vart bara 50år och lämnade tre barn efter sig. Jag hoppas dock att man kommer minnas honom för hans musik och inte hans privatliv eller utseende.


Landet

Orkar inte sitta på en buss i tre timmar på lördagen så ni som ska till Berga imorgon TA DET LUGNT:) Om ni då inte förstod så ska jag inte med, 30 grader, sol och norrtälje buss mitt på dagen är inget man vill uppleva...

Packingen är nästan klar, en storväska med bara kläder, en liten väska med badkläder och handduk samt duschgrejer, datorn, handväskan och en skopåse det är min packing. Kanske verkar det som att jag flyttar men en vecka är långtid och ska jag överleva berhöver jag mycket grejer tänker dock inte använda datorn så mycket...

Skor

Äntligen fick jag mina skor, kom faktiskt som en överaskning med tanke på att de skulle kommit nästa vecka. Vart väldigt glad när pappa kom hem med em idag iaf, för inget hade han sagt helt plötsligt stod de bara ett par nya skor i mitt rum:)


Realy scary

Hade lite smått panik när jag vaknade idag på samma gång som jag tyckte det var skönt. Kan väl börja med att säga att jag gick upp klockan 8 för syster var jobbig, gick till fritids med henne och kom hem och somna om. Började drömma om att jag och några kompisar (kommer ej ihåg vilka för tillfället) började raka av oss håret, till en början så vågade  jag inte riktigt sen minns jag hur stod och rakade av mig håret. Det konstiga var att det inte syntes att jag hade rakat av mig håret det hade bara blivit väldigt tunt....

Sent

Nej nu for tiden iväg med raketfart, orkar inte skriva någe skoj så varför bloggar jag egentligen?

Kyss och smek vuxenlek på er

...

Har inget att säga just nu mer än att det är väldigt väldigt varmt i mitt rum

Sova

Nu ska jag få besök av min nya bff, John Blund

Stabilt sidoläge

En medvetslös person som kan andas själv placeras i stabilt sidoläge. Genom att ligga så försäkras han en fri luftväg. Läget underlättar andningen och eventuell kräkning eller blödning kan rinna ur munnen.

Om det inte är möjligt att lägga den skadade i stabilt sidoläge, t ex om han sitter fastklämd, måste en person hela tiden stå bakom den skadade och hålla huvudet bakåtböjt.

• Innan man lägger en person i stabilt sidoläge bör man känna igenom fickorna och ta bort föremål som kan ge tryck.
• Lossa på åtsittande kläder.
• Ta av glasögon.
• Lägg en filt eller klädesplagg så den skadade får ett varmt och skyddande underlag.
• Gå till väga så som bilder visar.


Sol

Jag har äntligen vaknat efter att ha somnat om. Solen lyser och det är faktiskt varmt ute, kan det bli bättre? JO kanske kan det det eftersom jag är på fel plats just nu, ut i solen ska jag....

Jävlas med Hanna dag

Ja idag var en sådan dag, inget gick som jag ville och folk från mitt gamla liv försökte ta upp kontaken och jag vet inte hur jag ska hantera det. ska väl bekänna att de sluta med kortslutning inom mig och tårar som forsade. Vill bara ut till landet igen för här hemma finns de inte mycket som lockar....

PANIK!!!

SHIT vet inte riktigt vad jag ska göra har extemt mycket panik.....

?

Funderar starkt på att lämna datorn hemma  på fredag då jag åker tillbaka till landet, var verkligen skönt utan att hela tiden känna ett sug efter tekniken. Jag kan ju alltid ta med mig min bärbaraDVD eller bara lägga in skitne  i mobilen, för vad behöver jag egentligen datorn till?

V.26

Måndag: Tvätta

Tisadg:

Onsdag:
Börja packa

Torsdag: packa

Fredag: Landet

Helg: Landet

:)

Jag är glad och pigg, ingen dator på två dagar och nästan ingen mobil heller vilket har varit mycket skönt...

Rätt åt alla suckers här hemma som har haft regn under långhelgen medans jag har vart ute i solen och fått färg. Men men måste dumpa datorn igen ska ner till ica och handla frukost/lunch.

Lämnar datorn

Jag ska ha några datafria dagar nu med andra ord jag skiter i att ta med mig datorn och mobilabredbandet. Blir ingen blogg fören jag kommer hem på lördag eller söndag. Känner att tekniken finns överallt och jag behöver en liten paus från den men ni når mig troligen på mobilen, om jag inte stänger av dem eller inte har mottagning....

Ha det apa nice så skriver jag mer på lördag/söndag när jag kommer hem (om jag inte ångrar mig angående datorn)
<3

Inge liv?

"En lokförare blev på onsdagskvällen tvungen att dra i nödbromsen i närheten av Karlstads station när han tyckte sig se en person på spåret, rapporterar lokala medier.

Lokföraren i persontåget hann inte bromsa i tid, men när polis, ambulans och räddningstjänst kom till platsen kunde de konstatera att det handlade om en docka som tillverkats av ett blåställ som fyllts med frigolit. Dockan hade också besprutats med ketchup innan den ställts upp på spåret.

- Vi klassar det här som sabotage, säger Per Ström, informationschef vid Polisen i Värmland, till TT."


Vem fan gör något sådant, har man verkligen inge liv och vill man förstöra andras psykiskahälsa så jävla mycket behöver man fan hjälp. Vart någe sjukt irriterad när jag läste artikeln. Bara hoppas idioten/idioterna åker fast och får ett straff de förtjänar. Man leker inte med någon på det sättet, man ska överhuvudtaget inte leka vid storavägar, vid tåg eller liknande så jävla respektlöst. Känner hur ilskan kokar upp inom mig så ska nog sluta skriva innan jag säger förmycket...


Främmande föremål i luftvägarna

Luftvägarna kan blockeras av ett främmande föremål. Den normala skyddsmekanismen dä man "satt något i halsen" är hosta. Genom hoststötarna lossnar vanligtvis det främmande föremålet.

Ett föremål som totalt blockerat andningsvägarna gör att den drabbade varken kan tala, hosta eller andas. Han kommer snart att lida brist på syre, vilket visar sig i en blåaktig missfärgning av läppar, naglar och hud. Den som inte får luft grips av ångest. Han drar upp axlarna för att underlätta andningen och han tar sig med handen för strupen. Eter endast ett par minuter blir han medvetslös och kan dö av kvävning om han inte får hjälp.

Ett effektivt sätt att få ett föremål som fastnat i andningsvägarna att lossna är att gw bukstötar. Det innebär att man genom tryck mot maggropen skapar ett övertyck i brösthålan. Genom detta tryck skjusas föremålet på och kan lossna.

• Stå bakom den nödställde och pressa din kropp tätt emot hans rygg.
• Lägg armarna runt hans kropp, starx under revbensbågen. Knyt din ena hand och placera tumsidan strax ovanför naveln.
• Tryck till kraftigt med en inåtuppåtriktad rörelse.

Tryckningarna kan behövas upprepas flera gånger, omväxlande med slag med öppen hand mellan skulderbladen.

Om personen faller omkull använder man samma teknik som vid hjärt- och lugnräddning. Kontrollera emellanåt om det finns lösa föremål i munhålan.

Vaknat

Ja har vaknat och klockan har inte hunnit bli så himlans mycket, ska sanningen fram gick jag upp för ca en timme sedan bara för att jag ska ta hand om syster och typ laga lunch åt henne...

Äckliga jävla förkylning säger jag bara, näsan rinner som en kran på högsta tryck och gör att huvudet blir förstoppat. Måste hinna packa klart, duscha och göra lunch inom någon timme och jag känner stressen närma sig...

Packa

Hatar att packa för jag glömmer ALLTID något. Jag skriver listor som jag prickar av men grejen är väl den att jag glömmer skriva upp sakerna på listan, spelar ingen roll att det kanske bara är en dag eller att jag bara ska ut över dagen (skriver inge lista om jag ska ut över dagen) får lite panik över att inte ha med det jag KANSKE behöver.

Har lyckats packa en väska som jag ska ha med mig ut till landet men jag har inte den blekaste vad jag lyckats få ner i den, full är den och då tror jag inte ens hälften är packat:S

Jag är klar med mitt första par strumpor nu, marinblå nästan svarta är dem och är super sköna. Vilket hopp det vart känner jag, från att ha pratat om mitt problem att packa vad jag behöver till att prata om mina hemmastickade sockor...

NU är det dock dags för sängen o jag ska hinna upp innan pappa kommer imorgon, ska ta han om syter eftersom jag är supersnäll och låter henne vara hemma:)

Puss godnatt<3

Andingsbefrämjande åtgärder

Att se till att den skadade kan andas är den primära och viktigaste första hjälpten åtgärden. Ett andningshinder ger efter 3-5 minuter obotliga skador på hjärnan. Undersökningar har visat att 20% av dem som dör i trafikolyckor, har dött på grund av ofria andningsvägar och inte i första hand av sina skador. Genom en enkel första hjälpten insats skulle troligen flera av dessa personer ha kunnat räddas till livet.

Fri luftväg
Sänkt vakenhetsgrad eller medvetslöshet är ett vanligt symtom vid en trafikolycka.

En mdvetslös person som ligger på rygg löper stor risk att kvävas. Vid medvetslöshet slappnar musklerna av och tungan faller bakåt mot bakre svalgväggen och täpper för andningsvägarna. En blödning från ansiktet eller näsan kan rinna ner i svalget och hindra andningen. Det är inte ovanligt med kräkningar efter ett olycksfall. I ryggläge kommer inte kräkningen ut utan blir liggande i svalget och kan rinna ner i andningsvägarna och därmed hindra andningen.

Stabilt sidoläge förhindrar att blod och kräknngar på detta sätt kommer ner i andningsvägarna.


Genom att böja huvudet bakåt och lyfta fram käken öppnas luftvägarna.
Håll kvar huvudet i detta läge. Om du inte har möjlighet att stanna, försök då att på annat sätt fixera huvudet i detta läge. Bilden visar hur man bundit huvudet mot nackstödet för att stabilisera fria luftvägar.

My way or the highway

För att säga förlåt krävs mod och för att verkligen mena det krävs ännu mera mod. För att ett förlåt ska betyda något så måste man verkligen mena det och det ska komma från hjärtat, att inse att man gjort fel är tufft att man till en början kan blunda för sanningen. Men ingen är felfri och då menar jag verkligen ingen, samtidigt som våra misstag utvecklar oss till dem vi är idag.

Jag vet själv att jag inte är direkt mogen av mig, långtsynt och envis är jag "my way or the highway" brukar de ofta bli, förr eller senare lugnar jag dock ner mig, de flesta personer som jag bråkat/bråkar med fölåter jag fast det självklart efter vad de gjort. Fast allt är självklart efter hur jag själv mår om jag förlåter/inte förlåter en person, att sätta sin egna hälsa och välmående först är numer ett för mig, egoistisk eller inte men mår jag skit mår de i min omgivning skit....

Fest

har just solat i ca 30minuter sen vart de lite för varmt:P

Ikväll blir de ut med lite folk från klassen plus övrigt folk, kommer nog bli skoj:)

Humor

Grus i fittan

Förklaring: När en person uppträder irriterat eller ilsket mot sin omgivning utan uppenbar anledning.

Andning


Farmor

Kom just hem från farmor, snäll som jag är hade jag meyster dit och mamma fick hämta upp oss. Direkt när man kommer in genom dörren känner man lukten av nybakat, nybakad äppelkaka är bland de bäst jag vet:)

Pinsam som jag är slog jag huvudet i bussen när jag skulle resa mig tro inte att jag håller käften utan typ "aj jävla piss fan" hjälpte inte att bussen var rätt full...

Sova

God natt! Får se hur många gånger regnet får mig att springa på toa inatt:P

V.25

Måndag: Hämta syster och åka till farmor, städa rummet, kanske ut på kvällen

Tisdag: Tvätta lakan, leta efter ipod (vart tusan har jag lagt den)

Onsdag: föra över musik till ipod, packa

Torsdag: ta hand om syster, åka till landet

Fredag: Midsommar, vara på landet

Helg: landet, bara ta det lugnt


Farlig last

vad transport av farlig last ska fordonet vara märkt med orange-färgade skyltar, både framtill och baktill. Skyltarna kan ha en sifferbeteckning som ger anvisningar om ämnet och om vilka åtgärder som ska vidtas av räddningstjänsten vid ett läckage. Det är en fördel om man kan uppge denna sifferkod, då kan man larma vid en olycka med ett sådant fordon inträffat.

Fordon med farlig last är dessutom försedda med varningsetiketter.

Om det finns risk för läckage från ett fordon som är märkt med farlig last ska man
• hålla sig på avstånd
• larma 112 omedelbart . ange eventuell sifferkod för farlig last
• inte använda öppen låga och inte röka
• varna andra trafikanter


Väder

Det är sådant äckligt väder. Det sägs att mansover bättre i regnet, kanske är det bara fel på mig för jag somnade halv 7 imorse regnet gjorde mig bara kissnödig:P Jag sitter just nu och tittar ut genom mitt fönster på regnet som öser ner, hur tråkigt det är och vad begränsat allt blir, "finns inget dåligt väder bara dåliga kläder". Klart det finns dåligt väder den som kom på det måste tagit lite för starka piller om man säger så.....

LIVSINSTRUKTIONER:

1. Ge människor mer än vad de förväntar sig  och gör det för att du tycker om det...

2. Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får och sov inte så mycket som du skulle vilja...

3. När du säger: "Jag älskar dig", säg det på riktigt...

4. När du säger: "Jag är ledsen", se personen i ögonen...

5. Tro på kärlek vid första ögonkastet...

6. Älska djupt och passionerat. Du kan bli sårad, men det är det enda sättet att leva livet komplett...

7. Förolämpa inte!

8. Tala långsamt men tänk snabbt...

9. Om någon ställer en fråga som du inte vill svara på, le och fråga istället: "Varför vill du veta det?"

10. Säg prosit när du hör någon nysa...

11. Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap

12. När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...

13. Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o

14. Spendera lite tid ensam...

15. Öppna din famn för ombyten/förändringar, men släpp inte på dina värderingar...

16. Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...

17. Lev ett bra och värdigt liv...

18. När du blir gammal minns det som varit, då kan du njuta av det en andra gång...

19. Tro på människor, men lås alltid din bil...

20. Dela med dig av allt du vet... Det är ett sätt att uppnå odödlighet...

21. Avbryt aldrig någon som håller på att visa dig sin tillgivenhet

22. En gång om året, åk till ett ställe du aldrig varit på....

23. Om du tjänar mycket pengar, placera dem för att hjälpa andra medan de fortfarande lever...

24. Lär dig alla regler, och bryt en del...

25. Närma dig köket och kärleken med djärvhet

Regn

Regn regn regn och åter regn...

Min dag

Vaknade runt 10 av att mobilen vibrera som jag vet inte vad men lyckades ändå somna om fram till 11 tiden. en glad syster och mamma kommer hem från skolavslutningen och frågar om jag ska med och bada. Säger ja efter lite övervägande men ångrar mig nu i efterhand.

Vattenet var kallt och kloret i vattnet fick mig att börja klia, tack till min inte så snälla mamma som knuffade ner mig i vattnet efter att jag suttit på kanten i x-antal minuter. Var väl inte i så länge innan jag gick upp, duchade och satt i bastun. Vem ser man komma springande när man kommer ut om inte Susanne som hade väldigt stress mot bussen:P
Nu är de officiellt jag är gammal, gillar varken kalltklorvatten och jag stod och pratade om stickor och garn med tanten i affären i ca 10minuter om skillnaderna på de olika sakerna...

22.57

Ja nu börjar tiden rulla fort, snart dags för spötimmen men innan dess vill jag sova. En glad nyhet som jag upptäckte idag när jag gick och hämtade syster var att sommaren och värmen är tillbaka, men är den här for att stanna? Vågar man tro det, hoppas kan man alltid...

Imorgn ska jag ner till centrum och köpa stickpinnar/sticknålar och något roligt garn. Ska bli en gammal senil kärring, elakt mot gamlingar men de är inte alltid så snälla mot dagens ungdom....


Puss godnatt<3

Risk för brand

Stäng av bilmotorn
En bil fkan fatta eld vid kollision. Det beror på att bensin och olja kan komma i kontakt med mycket heta delar eller att det uppstår gnistbildningar vid kortslutning i relä och kablar. Genom att slå av tändningen minskar man risken för brand.

Om det brinner i kläderna
• Lägg personen ned på marken.
• Kväv elden genom att lägga över en filt eller ett klädesplagg.
• Stryck och pressa händerna över filten/klädesplagget för att kväva elden.
• Om det finns tillgång till vatten eller snö - kyl skadan under ca 10 minuter.
• Handskas försiktigt med den skadade huden. Den är mycket ömtålig.


Syster

Nu ska jag vandra iväg och hämta min syster från skolan/fritids. Snäll som jag är hämtar jag henne en hel timme innan hon brukar bli hämtat:P

:)

Jag mår betydligt mycket bättre än vad jag gjort på länge. Sovit iggen allt jag missat under vårens gång och bara tagit de lugnt något jag kommer fortsätta att göra.

Lite synd är det dock att jag börjat sova länge igen, vill jag vill vara morgonmänniska och inte någon som sover bort stora delar av dagen...

Bedtime

Nu är det dags sängen eller egentligen ligger jag redan i sängen och pratar med Mr M på msn, tack för att du finns<3

Alltid ett val

I livet har man alltid ett val oavsett vad som händer. Visst är det värmande att höra vad stark man är men för att verkligen ta åt sig av sådant behöver se sig själv i samma ljus som andra.

Har inte så mycket att säga mer än att jag funderar på att krypa ner i sängen men en film eller något, stänga av mobilerna i någon dag och bara ta tid för mig själv. Jag kan verka känslolös ibland men jag tror att alla har känslor och just nu är jag inne i en känslomäsigsvacka. Tänker på gammal skit som jag tror jag kunde gå vidare från väldigt fort, tillbaka på ruta ett som man brukar säga.

har väl aldrig varit den som alltid varit superglad och positiv men det har ja alltid vetat, jag har även insett att det är endel av mig och utan den delen skulle jag inte vara migsjälv. Tycker det är väldigt skönt med sommarlov, en lång paus från allt och alla, umgås med personer som får en att må bra och bara göra saker man själv mår bra av.

Livsfarligt läge

Man bör helst unvika att flytta en skadad person. Förflyttningar kan innebära att skadorna förvärras. Det är endast om riskerna att stanna kvar är direkt livshotande och om dessa risker inte kan undanröjas, som en skadad person ska flyttas.



Är risken för t ex brand, explosion, ras eller påkörning överhängande, så måste den första åtgärden vara  att flytta den skadade ut ur riskområdet. Att ge livräddande första hjälp på en sådan plats innebär dessutom att man riskerar sin egna säkerhet.

Airbag
Om en airbag inte utlösts vid olyckstillfället finns en viss risk tt den plötsligt utlöses. Därför bör man vara försiktig och se till att man inte placerar sig själv mellan instrumentbrädan och den skadade (utlöser sig airbagen om du befinner dig mellan instrumentbrädan och den skadade riskerar du att själv bli skadad). En utlöst airbag kan ge hud- och ögonirritation. Skölj därför gärna ögon och ansikte på den skadade.

Avslutningsfest

Tänker väl egentligen inte säga så mycket om den mer än att jag var sjukt deprimerad och besviken. Jag ar inget emot folk som dricker någon gång ibland eller tar en öl/vin/cider ibland för att det är gott., jag vill inte kasta skit på folk för det var avslutningsfest men säger man något så håller man det.

Jag har inte varit full på över en månad och planerar itne att bli det inom en snar framtid, 1.5cider om ens det var allt jag drack igår och absolut ingen starksprit för det mår jag inge bra av. Men är iaf skönt med lov och komma bort från allt:)

Slut

Om du läser det här och fortfarande inte förstår vad felet är efter att jag sagt det gång efter gång. VÄX UP & TA ANSVAR! Ingen tycker synd om dig för du sitter där du sitter efter bara DINA EGNA HANDLINGAR, du har INGEN att skyla på mer än dig själv. Nu är det inte bara jag som sagt rakt ut vad jag tycker eftersom du fortfarande inte förstår grejen. Visst jag är inte den mognaste som skriver i min blogg men du verkar ju inte förstå när jag undviker dig och har sagt rent ut vad jag tycker. Jag är inte elak för att jag säger sanning, kanske mitt val av ord men jag försökte med milda ord föröka förklara men vill man inte inse problemen så vill man inte. Folk kan säga hur många gånger som helst att man har problem men man nekar, den dag man sedan förstår gör man en vändning.

Det är inte bara ditt egna liv du förstör, tänk på omgivningen spec när du kör hem i endel tillstånd,  du sjönk så långt i mina ögon när ja insåg hur onykter du kunde vara när du körde hem. Ibörjan sa jag det för att jag brydde mig men nu vet jag fan om jag gör de längre har ingen som helst respekt eller något kvar.

Jag står för vad jag tycker om dig och som läget är nu vill jag inte ha något med dig att göra.

Sova

Sovatime, är som ett litet barn sover alltid....

Äntligen

Nu har jag sommarlov! Avslutning var lite långdragig men underhållande när de var dags för film:)

Shopping

Nu är jag ett par skor och en klänning/linne rikare men några hundralappar fattigare. Mår alltid bättre av skor, varv efter varv gick jag i affären. Mina korta små inägg om egentligen ingenting alls är väl om man tänker efter helt onödiga, kanske är det dem som bygger bloggen ändå för utan dem vad skulle det då här stå...

...

Alla gör vi misstag, endel större än andra. Men lyckan till framgång är att lära sig av sina misstag och respektera andra.


Hemma

haft två lektione idag båda på 10 minuter, känns så bra att vara i skolan då, not.

Ska vara hemma någon timme innan jag sätter mig på bussen för att möta upp mamma och köpa skot tills imorgon. ja vad mer finns att säga mer än att jag hatar natten får mig bara att tänka massa tankar som ni kanske märkte i inlägget innan...

Ny blogg?

Damp jag kan inte sova mina tankar svävar iväg. Har funderat på att göra en till blogg med lösenord eller bara inte ge ut den så jag kan skriva av mig, endel saker vill jag inte skriva här så att det är helt öppet för allmänheten att läsa och ta del av.

Har lite ångest över skolavslutningen eller snarare kvällen, vet ej vad jag ska göra än kanske är jag bara eller så ska jag vara världens nörd och stanna hemma. Känner inge festsug, känner inte för att vara den enda nyktra (en av få nykrta), känner inte för att ta hand om folk (behöver inte men vem fan skulle lämna någon som behövde hjälp), känner inte för något, känner bara att jag vill fly från allt bara komma bort långt långt bort....

Kanske är det jag som mognat och insett att festande inte är det roligaste som finns, kanske är det jag som inte alls mognat och istället bara tappat bort mig själv, kanske är det alkoholen som talar och spelar mig ett sprat även fast jag är nykter, kanske ja kanske så förändras jag till det bättre eller sämre ja det får framtiden avgöra.

Ska jag vara ärlig vet jag inte länge vem jag är eller vem jag har blivit, lite har jag väl tappat bort mig själv men som jag var förut vill jag inte längre vara. Under sommaren ska jag verkligen ta tid för mig själv och upptäcka vem jag är och vill vara, för vem är jag egentligen...

Demprimerad igen, måste verkligen ringa psykolog eller något imorgon orkar inte gå runt och må såhär med massa gamal känslor som spökar i bakgrunden. Ibland önskar jag att jag bara kunde lämna allt, alla problem och liknande, låter lite som jag är trött på livet och som jag skulle kunna begå självmord vilket jag ALDRIG skulle göra, är bara inne i en svacka som jag kommer ta mig ur....

Natti

Nu ska jag logga datorn och lägga mig i sängen och hoppas att John Blund vill komma på besök snart...

Livsfaligt läge



V.24

Måndag: Skolan i ca 30min men börjar inte fören vid 11, rensa skåpet, köpa skor och möta upp mamma

Tisdag: skolavslutning kl 9(?), avslutningsfest (om jag pallar med de)

Onsdag: sommarlov, ringa och jävlas med någon

Torsdag:

Fredag:
Övriga skolor slutar och får sommarlov

Helg:

Bilder

Har nästan lyckats hitta alla bilder jag raderat fram till Mars, tar någon fruktansvärd lång tid måste nog rensa datorn på bilder snart...

Tror dock inte så många läser mina tidigare inlägg men ser lite roligare ut och med tanke på att bloggen kommer vara ett minne som jag har från min tonårstid så kan det vara lite skoj med bilder...

FAAN!

Vaknade nu jävla skit

Diarré

Damp råkade ta bort alla bilder från bloggen, laddar upp imorgon eller något för det lär ta ett tag... Jävla pis diarré!

Vänt på dygnet

Jag har som sagt inte varit i skolan så mycket den senaste tiden vilket gör att jag har vänt på dygnet, vilket jag inte tycker är så bra. Men nu blir det iaf sängen som är svinkall låg och frös som ett monga igår:(

Känns inte som jag har något att skriva om mer än min först hjälpen grej som jag personligen tycker är bra, alla ska kunna hjälpa till vid olyckor sluta vara så själviska och tro att man kan. Tror de flesta väljer att bryta ett ben eller två och överleva än att ha alla benen kvar men mista livet. Orkar inte skriva så extremt personligt för tillfället vilket jag kanske aldrig gjort men ska bli skönt med sommarlov och bara få komma bort från allt...

Nej men nu skriker sängen efter mig så säger puss godnatt<3

ABC vård

Undersök alla skadade och koncentrera dig på om någon behöver direkt livräddande första hjälp. Lämna inte olycksplatsen förrän du ser att läget för de skadade är sådant att de kan klara sig medan man ringer efter ambulans.

Skaffa dig en uppfattning om den skadades tillstånd genom att
• Tala med honom
• Se på honom
• änn på honom


A Skapa fria andingsvägar
• Vid medvetslöshet - atabilt sidoläge alternativet om detta inte är möjligt - böj huvudet bakåt och lyft fram underkäken. Se till att huvudet hålls kvar i detta läge.
• Vid andningsstopp - mun-mun-andning
• Vid hjärtstopp - hjärt-lungräddning


B Stoppa blödning
• Håll den skadade kroppsdelen högt
• Lägg på ett tryckförband


C Förebygg chock
• Låt den skadade ligga plant med benen högt
• Lägg filtar eller klädesplagg under och över den skadade
Ge aldrig dryck. Vid sänkt medvetandegrad kan en kräkning lätt hamna i luftvägarna.

5. Larma
Ring 112 och meddela
• Vad som har hänt
• Vem du är och varifrån du ringer
• Var olyckan är belägen
• Hur många som är skadade
• Om det finns risk för brand
• Om någon sitter fastklämd.

6. Fortsatt första hjälp
Ge fortsatt första hjälp till dem som är skadade. Kontrollera och observera om tillstådet förändras.
• Var frikostig med filtar och klädesplagg. Det är stor risk att de skadade fryser, oavsett årstid.
• Ta även hand om dem som inte fått kroppsliga skador.

Sen morgon

Vaknade halv 12 idag, kan bero på att jag kom hem runt två och inte kom i säng fören runt halv tre. Tänker inte skriva om gårdagen mer än att mian fördomar mot Brottby inte längre är så många.

Fick skjus ner till centrum igår och där mötte R upp mig och vi gick en sväng, han försökte få mig att gå runt kyrkan men jag var lite smått hysterisk efter bara några meter så vi vände. Svinigt kallt var det hade ignen känsel i fingrarna när jag kom hem men men så är livet...

Brottby

Ikväll blir det hem till Sara i Brottby kommer dock hem senare. Ja finns egentligen inte så mycket att säga mer än att man säkert träffar på massa studenter, Tibble(?), Danderyd och Vallentuna alla gick ut idag Grattis till dem. Alla längtar vi till studenten men varför egentligen för först firar man och är skit glad, dagen efter vaknar man arbetslös och med en kraftig baksmälla....

500

Halvvägs till 1000 på lite mer än ett halvår...

Först på olycksplatsen


1. Överblicka
Börja med att överblicka olycksplatsen och skaffa dig en uppfattning om

• Vad som har hänt
• Hur många som är skadade
• Det finns risk för ytterligare skador
• Vem som behöver hjälp först
•  det finns flera människor som kan hjälpa till



2. Varna
Varna så att inte olyckan förvärras


Sätt ut varningstrianglar. Ju högre tillåten hastighet på vägen, desto längre avstånd mellan triangeln och olycksplats.
Varningsblinkers ska tändas. Man bör också tänka på att parkera sitt egna fordon så att det utgör risk för ytterligare olyckor. Slå av tändningen på inblandade fordon.



3. Livsfarligt läge

Om du bedömer olycksplatsen som ett livsfarligt läge, t ex om det finns risk för brand, explosion eller påkörning måste de skadade omedelbart flyttas.


Morgon

Näsan rinner än och jag fryser som om jag vore naken ute en vniternatt. Är hemma idag och det passade sig tydligen väldigt bra för min syster som har studiedag och även hon är hemma. Varit snäll och trevlig började inte dagen med "snorrunge/lillskit vad gör du?" jag frågade lite snällt om hon ville spela något spel, vilket vi även har gjort den senaste timmen.

Idrottsdag

Blir ingen idrottsdag för mig imorgon, fryser och är förkyld och med tanke på vädret så känner jag inte direkt för de men heja S1B! Blir att vara hemma med syster och ta hand om henne tills pappa kommer hem någon gång mitt på dagen.

Vet inte riktigt vad jag ska göra, kanske en film eller läsa ut min bok som jag inte kommer någonstans med. Blir i alla fall ett godnatt inlägg nu, orka logga in igen eller vem vet....


puss godnatt <3

L-ABC




Med första hjälpen menar man den hjälp som ges till en skadad eller hastigt insjuknad person innan han kommer under läkarvård.

Denna hjälp kan vara av avgörande betydelse för den skadades möjligheter att överleva eller för möjligheten att tillfriskna.

De först minutrarna är kritiska. Därför behöver hjälpen ges av den som är först på platsen. Det kan dröja från 10 minuter till över 1 timma innan ambulans kan vara på plats. Ett hinder i andningsvägarna ger hjärnskador efter bara 3-5 minuter och efter ytterligare några minuter dör den skadade. Rättsmedicinska undersökningar har visat att vart 5:e trafikoffer dörr på grund av ofria andningsvägar och inte primärt av sina skador. Om någon gett en enkel första hjälpen skulle troligen flera av dessa personer ha kunnat räddas till livet.

Många människor är rädda för att ingripa och hjälpa till vid en olycka. Rädslan att göra fel och pådet sättet kanske förvärra tillståndet för den skadade, avhåller många från att agera. Men Första hjälpen insatserna är så enkla att ALLA kan utföra dem. De är dessutom så viktiga att det måste vara en skyldighet mot en skadad medmänniska att ge denna hjälp.

Första hjälpen kallas också för L-ABC vård.

L Framför ABC påpekar att vid ett livsfarligt läge, t ex risk för brand eller påkörning, måste den första åtgärden vara att flytta den skadade så att inte skadorna förvärras. Såvida man inte kan undanröja riskerna.

Alfabetets 3 första bokstäver talar inte bara om vad som ska göras utan även ordningsföljden på insatserna.

Andningsbefrämjande åtgärder
- Se till att den skakdade kan andas. Kontrollera att andningsvägarna är fria.

Blödning ska stoppas

Chock (cirkulationssvikt) ska förebyggas
- Med chock menas här en försämrad blodcirkulation, som medför syrebrist i kroppen.

Vaknat

Vakna av att det rengar är inte roligt och när man sedan går upp se att de blåser och är kallt är en pissig morgon. skönt är det väl ändå att jag är ledig men är super förkyld sen i tisdags.

Jag vart morgonmänniska för ett tag sedan vilket jag då tyckte var lite jobbigt men har lärt mig att man får ut så mycket mer under dagen än vad jag trodde jag fick ut av dagen innan. Visst kan det vara skönt att ligga kvar i sängwen någon timme men inte fram mot eftermiddagen då blir jag bara rastlös.

Klockan är nu 9.30 och jag har hunnit se ett avsnitt av two and a half men, sorterat min tvätt och startat tvättmaskinen och gjort te. Vad gör resten av folket då jo de sover eller är i skolan....


Grattis Milton

Nu är du medlem i klubben "17 - den mest värdelösa åldern". Ville bara passa på att inormera alla som läser om hur jävligt bra han är, fungerat lite som min psykolog som alltid finns. Endel saker vill man inte berätta för tejkompisarna och då finns han där, aldrig att han skulle svika mig. Ska även dela en liten hemlighet med er, har honom som exemplar när jag träffar killar, som måga vet brukar jag falla väldigt fel men nu på senare dagar har jag insett hur bra Milton är och om en kille inte når upp till hans nivå är han inget att ha.

Oavsett vad som händer kommer jag alltid att minnas dig, ditt sätt att lugna ner mig när jag ringer helt hysterisk eller bara behöver prata. Ville bara säga att du betyder väldigt mycket för mig även fasten vi inte ses så ofta längre:( Lite fler samtal kanske, kommer aldrig glömma när vi prata med varandra i timmar varje kväll och sedan somnade i telefonen och den som vaknade först dagen efter fick lägga på.

Grattis igen och glöm aldrig hur overdelig du är<3

Sömn

Nu behöver min kropp sömn

puss godnatt sov sött<3

Din hjälp behövs

Vill börja med att säga för att själv undvika skador och inte riskera andras säkerhet:

• Använd bilbälte (tar någon sekund att sätta fast)

• Kör aldrig alkoholpåverkad oavsett sträcka (promillegränsen finns av en anledning)

• Använd sunt förnuft

• Respektera alla fordon på vägen.

• Håll  hastigheten



Ny kategori

Ska skapa en ny kategori som kommer handla om vad man ska och inte ska göra vid en olycka. Känns som det alltid är aktuellt och verkligen kan rädda liv. De kommer bli som en liten serie skulle jag tro, kanske ett inlägg om dagen.

Informationen kommer komma från ett häfte  Första hjälpen på väg av Elsie Setterberg


:)

vaknade extremt tidigt idag av att klockan ringde, var bara att stiga upp och stressa ner till tåget. snäll som jag är ringde/messade jag folk som låg och sov eftersom vi på teg är lediga idag:) Mitt hat mot sl minskar inte det snarrare ökar men vi missade iaf inte berga tåget.

Som turiser sitter vi och skrattar åt alla konstiga namn som stationerna har efter Hägernäs och hur mycket skog det är, ingen mottagning på mobilen det säger allt. Men fram kom vi och helt ranomd hittade vi Bergaskolan men sal 7 var borta, pinsamt värre, fråga någon liten stackare som satt ensam om hur vi skulle hitta sal 7 när vi i stort sätt stod utanför dörren. Fick även damp på att de inte fattade att man inte skulle diskutera frågorna och att de kollade på vad de andra skrev, höll ej käften om det "individuell betyder att du ska svara själv" tror ni personen ifråga fattar nej han sitter och tittar på andra "individuellk betyder inte att man ska titta på andras svar" tror inte jag vart så omtyckt av den klassen men whatever inte så att jag lär träffa dem igen.

Mot stationen gick vi, ser tåget och börjar fundera på om vi ska orka springa vilket vi gör, puckade oss tåget stod där i minst 5minuter efter att vi kom springade. Har även hunnit vara i centrum och köpt paket till Sara. Som ni märker har jag hunnit extremt mycket och klockan är bara ett och då har jag även hunnit ta det lugnt en timme:)

Förkyld

Dåligt år! Jag har blivit ännu mer förkyld och grining, varför tänker jag inte gå in på. Ligger nu i sängen med mjukiskläder och två täcken. Man får väl hoppas att jag inte får ett sammanbrott inatt igen för det var bara jobbigt.

Angående mitt sammanbrott inatt vet jag inte riktigt varför jag fick det, kanske beroende på flygplansolyckan att de på något konstigt sätt kopplar samman det med vad som hände i våras. Vill väl egentligen inte skirva om det men kanske är för det bästa. Olyckor händer, inget vet vart eller när eller vem som blir drabbad, kanske är det ensjälv eller någon i ens närhet, kanske orsakar man olyckan eller är vid fel plats vid fel tillfälle. Livet är det längsta vi kommer uppleva och vem vet när det tar slut, varför då ta onödiga idiotiska risker som kan skadda andra och ensjälv.

Nej men nu ska jag sova, puss godnatt<3

kallt

Dagen började väl helt okej, kom till skolan utan att himlen hade öppnat upp men så fort vi skulle mot tåget och djurgården bräkte det ner:( Sömnbrist, huvudvärk och iskallt regn inte direkt dagen man längtar efter. Efter någon timme om en de så drog klassen eller iaf delar av den till donken och jag drog och tröst shoppa innan jag åkte till mamma. Vart något förbannad när ingen H&M hade skorna jag ville ha, vissade sig att man bara kan beställa dem via internet vilket jag nu gjot. Inte blir det bättre när sl fittar sig mot mig, varför kan bussen inte stanna vid danderydsberg när den är påväg mot täby, tur att jag fråga iaf annars hade jag blivit något ännu mer förbannad när jag upptäkte att de bara åker förbi.

Man kanske skulle tro att dagen blev lite bättre när man fick gå och bränna pengar men nej. Mina betyg skulle registreras i IC (skolans, ja hur ska jag förklarar det?) men nej inte kan jag se mina betyg. JAG FÅR DAMP!

Deprimerad

Kan inte sova är deprimerad. Gammalt skit jag trodde jag kommit över har börjat kopplas med nytt skit som egentligen inte är så nytt. Ligger i sängen med tårar som bara rinner ner för kinderna, funderar på att ringa psykologen igen eller något mår piss...

Nej skriver med imorgon

Trött

Mitt internet har legat nere sen igår, rådamp som vanligt inte ens mitt mobila har fungerat:(

Sol och värme och en massa onödiga tmmar i solan, massa och massa 2.5 timmar. Föreläsning eller vad tusan man ska kalla det med Carl Bildts fru, tråkig kärring även fast jag gillar moderaternas politik. Men om jag ska orka en dag med Christan och resten av klassen ute på Djurgården måste jag sova nu

puss godnatt<3

RSS 2.0