OneSwarm

Nya ipred lagen gör OneSwarm laglig, det är som andra nerladdadningssidor som det nu är olagligt att laddna ner från, OneSwarm  är helt anonymt och väldigt svårt att spåra vilket gör det svårare att åka fast, inte för att jag är så inläst i det men verkar inte vara som man bryter mot någon lag, rubrikerna om det var att nya ipren lagen värdelös.

Lite kunde man förstå att det skulle bli såhär, vem har råd att köpa en låt för 9kr, studiebidraget ska redan räka till oöndligt mycket. Men om vi går tillbaka till ämnet OneSwarm så går det ut på att man har kontaker som består av "vänner" och mellan sig själv och sina "vänner skickas filerna.

Varför stoppa det som inte går, kan man inte lägga ner mer arbete på annat så som begår sexuella brott, blottning, våldtäkt mm. Så fort en sida försvinner eller lagar kommer för att göra nerladdning olaglig så kommer nya idéer.

Lagen som fanns mot fildelning innan var att man inte fick ladda ner och om man gjorde det fick man böter. Nu kommer vi till delen som gjorde det möljigt att ladda ner utan större risk att åka fast. Man fick inte kolla upp ipadressen på brott som inte gav fängelse, fildelning gav böter. man skrattar lite åt det men nu blir det svårare eftersom nya lagen kommer/kommit(?)


Vad ska man göra åt OneSwarm, jag har personligen inte haft tid att testa det men kommer så snart som möljigt att göra det. I artikeln om sidan stod det att på bara några dagar hade flera tusen laddat ner programet och många procentdelar av de som gjort de var svenskar. Ska man förbjuda att man delar filer med vänner? Ska vi hamna i diktaturens händer så som Kina eller ska de förstå att det inte går att stoppa.


Klart jag förstår att artisterna vill ha pengar för sin mucik och skådespelarna för sina filmer. Så mycket som de tjänar och får in via reklam känns det lite onödigt, gör man det inte för att man gillar det och kanske lite för pengarna? Många artister skulle inte vara så stora som de är idag utan just fildelning, det var som ett gratis sätt att bli känd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0