18 årsgräns på energidricka

I en ort i Sandviken har man infört förbud mot energidryck i skolan samt 18-årsgräns på dryckerna i affärerna. Får man verkligen göra så? Är väl inte så bra att eleverna blir speedade men är det inte upp till en själv. Vart får de perngarna ifrån? en red bull kostar närmare 20kr och om man dricker flera om dagen blir det rätt dyrt. Pengarna måste komma från föräldrarna och inte kan de säga att de inte vet något, energidryck skapar ett beroende som gör att man hela tiden har suget.

Jag dricker red bull, kanske inte varje dag men under helgerna och att dricka mer än en om dagen är inget jag skulle rekomendera, är inte roligt att ha hjärtklappning. Lite är det upp till dig själv men att sätta 18-årsgräns tycker jag är förjävligt, hela tiden ska ungdomarna bli kontrollerade, ingen vilja och måste man inte ha någon form av tillstånd för att ha åldersgräns på endel varor.

"Lagning av energidryck" är det något man vill, inte måsga ser det farliga i just energidrycker men det är ändå inget som man borde ha åldersgräns på och om man nu skulle ha det tycker jg att de skulle vara så i hela landet och inte bara i en lten ort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0