Coca-cola

Min kära vän berättade om en kvinna med coca-cola missbruk, var tvungen att läsa om det (artikeln finns på aftonbladet.se)

Hon ska få hjälp ac socialen för sitt cola missbruk, hon har varit handikappad sedan barnsben och lider av kalorimissbruk. Man anser att det är en fara för hennes hälsa.

Är så att man vill skratta åt det, har socialen inge bättre för sig än att ta hand om en kvinna med kaloimissbruk, det framkommer även i texten att hon är diabetiker oc har högt blodtryck. Hon har problem både psykiskt och fysiskt.

De fysiska problem och att hon har diabetes samt högt blodtryck kan man väl första med tanke på colan hon dricker. Men att komma med argumenten om att det är ett hot mot hälsan är bara töntigt.

Ska vi ta rökning som ett exempel, det skaddar inte bara dig själv utan öven de i din omgivning. Beroende blir du, finns väl inget positivt med det egentligen. Varför kan inte socialen lägga tid och pengar på tt få folk att sluta röka? Rökning är frivillig kanske du tänker men det är fan cola drickandet också, båda skappar ett beroende som är svårt att släppa.

Finns säkert någon form av grupp man kan gå med i för att sluta röka men det finns även grupper för att man ska gå ner i vikt och äta sundare.


Så om jag anmäler/blir anmäld till socialen för miss skoberoende kommer de skicka in mig på skorehab då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0